top of page

Trouwfotograaf gezocht? Met deze tips vind je de trouwfotograaf die bij jou past!

Waar begin je bij het vinden van een trouwfotograaf

Ik kom regelmatig berichtjes tegen van mensen die moeite hebben met het vinden van een trouwfotograaf. Er zijn zoveel fotografen, je ziet door de bomen het bos niet meer. Je wilt zoeken naar de perfecte match maar weet niet goed waar je moet beginnen. Met de volgende tips vinden jullie je droomfotograaf.

Trouwfotograaf gezocht

Bepaal jullie stijl

De eerste stap naar het vinden van een trouwfotograaf is het bepalen van de stijl die bij jullie past. Dit kun je het makkelijkst doen met gebruik van Pinterest. Pinterest is een visuele zoekmachine voor het opdoen van ideeën en inspiratie. Wanneer je hier naar de term wedding photography zoekt krijg je duizenden voorbeelden van trouwfotografie, je kunt de afbeeldingen die je aanspreken bewaren op een stijl bord, zo komt er een stijl uit die jullie aanspreekt, heb je hele lichte frisse foto's opgeslagen? Of juist warmere moody foto's? Hele spontane momenten of juist meer geposeerd? Het stijl bord zal jullie een richting geven waarin je kunt gaan zoeken.

Trouwfotografie Romy Rijkenberg

Waar begin je met zoeken?

Zoek met Google in je omgeving: Nu jullie stijl is bepaald kun je beginnen met zoeken naar de trouwfotograaf die bij jullie past. Er zijn meerdere manieren om te zoeken naar een trouwfotograaf. De meest voor de hand liggende is natuurlijk Google. Wanneer je zoekt naar de term trouwfotograaf, vind je vele fotografen, maar vaak zoek je niet verder dan de eerste 2 pagina's. De fotografen die bovenaan staan, betalen veel geld om beter gevonden te worden, dit betekent niet dat zij ook de juiste fotograaf zijn voor jou. Waar je Google ook voor kunt gebruiken is het zoeken bij jou in de buurt. Wanneer je via Google Maps op de term "trouwfotograaf" of "fotograaf" zoekt komen alle fotografen omhoog die bij jou in de omgeving zitten en kun je zo hun websites bekijken.

Zoek met Instagram naar bekendere fotografen: Een andere manier om jouw fotograaf te vinden is via Instagram. Met de hashtag #trouwfotograaf komen de best bekeken berichten naar boven van Nederlandse trouwfotografen. Dit zijn vaak de wat bekendere fotografen. Bekijk het profiel van de fotograaf die je aanspreekt, en ga naar hun website via het linkje in de bio. Zoekgemak via grote trouwleveranciers: Dan zijn er nog websites als The Perfect Wedding, Zankyou, Wedding spaces, etc. Deze websites zijn gebouwd om het vinden van trouwleveranciers makkelijker te maken. Hier vind je enorm veel trouwfotografen en kun je ook zoeken op de kaart voor een fotograaf in jouw omgeving. Supermakkelijk! Het nadeel van deze websites is dat de wat bekendere trouwfotografen hier geen gebruik van maken, omdat ze vaak enorm snel volgeboekt zijn. Dit geldt ook voor fotografen die nog niet zo lang bestaan en de hoge kosten van dit soort websites niet willen betalen.Trouwfotografie
Bepaal jullie budget.

Nu Jullie je stijl hebben bepaald en een lijstje hebben gemaakt van fotografen die jullie aanspreken ben je waarschijnlijk al wat tarieven tegengekomen. Als we kijken naar prijzen voor trouwfotografen in Nederland kun je dit opdelen in 3 categorieën. Laag: €500 tot €1500. Gemiddeld: €1500 tot €2500 Hoog: €2500 tot €4000. Bekijk goed wat de trouwfotograaf precies aanbiedt, hoeveel uur is hij of zij aanwezig? Zit er een album bij? Zo ja, hoe groot is het album en wat zijn de kosten voor een groter album. Hoeveel foto's worden geleverd? En wat zijn de reiskosten? Heb je je droomfotograaf gevonden, maar zit deze aan de andere kant van het land, houd dan rekening met hogere reiskosten of een eventuele vergoeding voor de reis tijd.


Trouwfotograaf gevonden

Wanneer je een trouwfotograaf gevonden denkt te hebben is het belangrijk om een kennismaking gesprek aan te vragen, dit kan digitaal of persoonlijk worden gedaan. Het is belangrijk dat je een klik hebt met de fotograaf en dat jullie op één lijn zitten betreft de wensen voor de bruiloft. Belangrijke punten voor zo'n gesprek zijn bijvoorbeeld het aantal uren dat de fotograaf aanwezig moet zijn. Wil je dat de fotograaf een hele dag aanwezig is? Of zijn er bepaalde momenten van de dag die je belangrijker vind dan andere. Laat je hierin ook adviseren door de fotograaf. Hoe lang duurt het leveren van de foto's? Wat zijn de album opties? Is er spraken van een aanbetaling? Zo, ja? Hoeveel. Maak goede afspraken met de fotograaf en laat de bevestiging van jullie afspraak op papier zetten om misverstanden te voorkomen.

Portret Romy Rijkenberg

Ik hoop dat deze tips jullie verder helpen bij het vinden van de droomfotograaf die bij jullie past.


Groetjes Romy!Comments


bottom of page